ONZE WERKWIJZE
We willen de beste zijn,
niet de grootste

Als je de beste wilt zijn, dan moet je blijven bewegen. Wij zijn altijd op zoek naar verbetering door vragen te stellen en kennis te delen, binnen Enigma èn met Compass en Geerdink.

Meer >

MAATSCHAPPELIJK
Verantwoord
Ondernemen

Wij zetten ons in voor duurzame oplossingen én duurzame relaties met onze klanten, medewerkers en belanghebbenden.

Meer >

VEILIG, GOED EN BETROKKEN
We investeren voortdurend

Op die visie berust onze aanpak die standaard werkwijzen – met als doel betrouwbaarheid, helderheid en voorspelbaarheid op hoofdlijnen – aanvult met flexibiliteit in de uitwerking en maatwerk voor iedere klant

Meer >

Innovatieve inzet flexibel betondoek

10 juli 2014

Onze engineeringsafdeling heeft flexibel betondoek toegepast bij tankdijken op de industrie. Werken met flexibel betondoek zorgt voor een sterker en stabieler resultaat, het materiaal is sneller aan te brengen en goedkoper dan de traditionele manier. Flexibel betondoek, opnieuw toegepast binnen de industrie.

Geerdink heeft deze innovatie uitgevoerd in opdracht van Vopak op het terrein van Vopak Terminal Botlek. Beide partijen zijn zeer tevreden en zoeken naar andere toepassingen van dit materiaal.

Vopak en Geerdink
Bij wijze van proef is in de engineeringsfase tussen Vopak en Geerdink besloten om dit project met Concrete Canvas© uit te voeren. Op het terrein van Vopak Terminal Botlek zijn alle leidingtracés voorzien van een compartimentering, uiteraard conform de eisen van DCMR. Onder de productleidingen zijn – in de overvolle tracés – meerdere dijken bekleed met flexibel betondoek. In de bestaande goten zijn afsluiters geplaatst die handmatig bedienbaar zijn.

Flexibel betondoek
Voor het nieuwe flexibele betondoek is gekozen voor het product Concrete Canvas©. Concrete Canvas© is een nieuw flexibel ‘betondoek’ waarbij een laag droge betonmix (voorzien van wapeningsvezels) is opgesloten tussen een waterdichte kunststof folie en een waterdoorlatende laag. Het doek wordt op maat aangebracht en vervolgens besproeit met water. Na het uitharden ontstaat een harde waterdichte constructie.

Voordeel van Concrete Canvas© ten opzichte van traditionele dijkbekledingen is dat het sneller is aan te brengen, minder onderhoud dan traditionele bekledingen nodig heeft, sterker/stabieler is en daardoor ook goedkoper. Concrete Canvas© wordt in het buitenland reeds veelvuldig toegepast voor bijvoorbeeld  taludbekledingen van tankdijken en gootbekledingen in de industrie.

Beide partijen ervaren deze proef als zeer succesvol. Momenteel onderzoekt de engineeringsafdeling of het flexibele betondoek ook bij andere situaties en problemen een oplossing biedt.

 

Thanks!

Hi, kijk voor onze vacatures op de vacature pagina of neem contact met ons op via de chat button.